20151106_115220_resized

În viziunea noastră – infinitul e fără îndoială cea mai stranie idee pe care au avut-o oamenii vreodată. De unde provine și spre ce duce universul? Poate fi infinitul ceva ce există cu adevărat? Oare infinitul e ceva infinit? Aceasta este o carte despre cel mai mare subiect posibil. Este ghidul turistic ultim pentru ce poate exista: calea abruptă și calea lină spre infinit. E în același timp un subiect viu. Căutarea  insistentă de către fizicieni a unei ” teorii pentru orice” a fost ghidată de atitudinea față de mărimile infinite. Vom fi mereu în căutarea a aceea ce poate defini infinitul.

„Eu pictez infinitul”- Vincent van Gogh

Acestea sunt unele din întrebările spre care ne conduce ideea de infinit. Pare universul să fie făgașul unei existențe veșnice? Ce înseamnă „veșnic”? Infinitul și cărțile au ceva în comun. Poveștile care nu se termină, așa cum infinitul nu știm dacă se va sfârși vreodată.

„Ideea că timpul nu are sfârșit”.20151106_121554_resized

Eternitatea este o idee înspăimântătoare.  Adică unde se va termină totul”- Tom Stappord

Una din întrebările care i-au făcut pe oameni să se gândească mai întâi la noțiunea de infinit a fost problema universului:tot ceea ce există . Continuă universul sau are un capăt? Cartea infinitului ne duce în lumea unor răspunsuri, poate stranii date de unii matematicieni, filozofi, fizicieni în încercarea de a afla răspunsuri la o noțiune care ne înconjoară. Există de asemenea căi neobișnuite prin care timpul poate să fie finit și totuși să nu aibă un capăt. De obicei , ne gândim la timp ca la o linie dreaptă care se întinde în fața noastră. Timpul pare sa fie drept.

20151106_121803_resized„Infinitul a bântuit mințile oamenilor timp de mii de ani. Acesta îi convoacă pe oamenii de știință să-l înțeleagă, să-l readucă la dimensiunile finite și să decidă dacă dorim să-l respingem sau să-l acceptăm în descrierea noastră”- John D. Barrow”

Cartea infinitului – John D. Barrow
Etichetat pe:                            

Lasă un răspuns